Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kadirov svom 15-godišnjem sinu dodijelio najviše čečensko odlikovanje

Preuzmite sliku

Čečenski vođa Ramzan Kadirov odlikovao je svog 15-godišnjeg sina Adama titulom Heroja Čečenske Republike, prenosi Ukrajinska pravda.

Navedenu informaciju je na svom Telegram kanalu objavio Adam Delimhanov, član ruske Državne dume i Kadirovljeva desna ruka.

“S velikim zadovoljstvom čestitam svom dragom nećaku Adamu Ramzanoviču Kadirovu na dodjeli najviše titule Čečenske Republike, Heroja Čečenske Republike“, poručio je Delimhanov.

Dodao je da je Adam Kadirov “primjer izuzetno dobro obrazovane, dobro razvijene i odlučne mlade osobe” te je istaknuo njegova postignuća u mješovitim borilačkim vještinama i streljaštvu.

Čečenski vođa sam sebi dodijelio nagradu

Objavio je fotografiju sebe i Adama Kadirova, pri čemu se u pozadini vidi mural na kojem je oslikan ruski predsjednik Vladimir Putin. Heroj Čečenske Republike najviša je državna nagrada u Čečeniji, a dekrete o dodjeli potpisuje šef republike, što zapravo znači da je Ramzan Kadirov dodijelio titulu svom maloljetnom sinu.

Ramzan Kadirov bio je prvi dobitnik titule kada je potpisao dekret o dodjeli sebi.

Čečenski vođa je nedavno objavio snimku na kojoj njegov sin Adam brutalno tuče zatvorenika koji se ne može braniti. Žrtva premlaćivanja bio je 19-godišnji mladić koji je uhićen u maju jer je javno spaljivao Kuran u Volgogradu, a naknadno je premješten u zatvor u Čečeniji. (Index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje