Nedjelja, 21. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Izraelski aktivisti na protestu u Tel Avivu tražili Netanyahuovu ostavku

Preuzmite sliku

Izraelski židovski aktivisti, optužujući izraelsku vladu za ubijanje civila u Gazi, održali su proteste u Tel Avivu i pozvali na prekid vatre, javlja Anadolu.

Grupa od oko 200 ljudi nosila je transparente “Prekid vatre odmah”, “Ne masakru, genocidu, rasizmu i cionizmu” i “Stop bombardiranju Gaze” na hebrejskom, arapskom i engleskom jeziku.

Avital Barak, jedan od demonstranata koji je razgovarao s novinarom AA, rekao je da žele da prestanu napadi Izraela na Gazu i da se zatvorenici u Gazi oslobode dogovorom.

Navodeći da izraelska vojska u svojim napadima cilja sve, ne praveći razliku između civila i naoružanih ljudi, Barak je rekao: “Mislim da je ovo užasan rat. Ono što se događa u Gazi je nepodnošljivo”.

Drugi učesnik, koji je izjavio da rat neće pružiti sigurnost ni Izraelu ni palestinskom narodu i nije želio otkriti svoje ime, rekao je: “Ovaj rat samo uzrokuje smrt i smrt izraelskih zarobljenika u Gazi i više palestinskih civila ostaje zakopano ispod ruševina. Naši vojnici dolaze u Gazu umrijeti bez razloga. Ovaj glupi i užasni rat je zločin protiv Izraelaca, Palestinaca i čovječanstva”.​​​​​​​

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje