Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Iz grčkog zatvora puštena prva grupa navijača Dinama

Preuzmite sliku

Iz grčkog zatvora puštena je prva grupa članova navijačke grupe iz Hrvatske “Bad blue boys” koji su privedeni prije četiri meseca zbog učestvovanja u sukobu sa grčkim navijačima u kojem je jedan grčki navijač ubijen.

Iz zatvora je, kako saznaje Hrvatska radio-televizija, pušteno dvadesetak navijača kojima je juče ukinut istražni pritvor, za šta su morali da uplate jamstvo u iznosu od 1.000 do 2.000 evra.

HRT saznaje da su novac za jamstvo navijačima uplaćivali i pojedini hrvatski fudbaleri, a prema nezvaničnim informacijama do kraja dana bi moglo da bude pušteno još navijača. Po svemu sudeći, navijači u Hrvatsku neće stići prije ponedjeljka.

Advokat većine navijača Athanasios Kaymenakis rekao je da iznos jamstva ne odstupa od drugih u grčkom pravosuđu, kao i da nema problema u prikupljanju novca.

Ambasador Hrvatske u Grčkoj Aleksandar Sunko potvrdio je da će ambasada biti otvorena i tokom vikenda i da je procedura povratka navijača u Hrvatsku u pripremi.

Navijači iz Hrvatske su uhapšeni 7. avgusta nakon sukoba uoči utakmice između atinskog AEК-a i zagrebačkog Dinama u kojima je jedan grčki navijač ubijen.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje