Nedjelja, 3. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Italijanski senator pronađen mrtav u svom uredu u Rimu

Preuzmite sliku

Italijanski senator i član Demokratske stranke Bruno Astorre preminuo je u svom uredu u Senatu, donjem domu italijanskog parlamenta, prenosi Anadolija.

Senator Astorre iz PD-a, glavne opozicione krovne stranke lijevog centra, preminuo je danas u uredu Senata u palači Cenci, koja se nalazi u središtu glavnog grada Rima, objavila je novinska agencija ANSA.

Ured glavnog javnog tužioca u Rimu pokrenuo je istragu zbog sumnje na samoubistvo, a istraga će se provesti u Astorreovom uredu. U skladu s ovom istragom, napomenuto je da će se odlučiti hoće li se provesti obdukcija tijela 59-godišnjeg Astorrea.

Nakon Astorreove smrti stigle su poruke saučešća od vodećih ljudi italijanske politike.

Predsjednik Senata Ignazio La Russa izjavio je da mu je jako žao zbog incidenta i naredio da se zastave u Senatu spuste na pola koplja.

“Duboko sam ožalošćena zbog smrti Brune Astorrea, senatora i sekretara PD-a za regiju Lazio. Bio je strastven i vjeran protivnik, dobra osoba. U svoje ime i u ime svoje vlade, dijelim bol njegove supruge, porodice i političke zajednice”, napisala je na Twitteru premijerka Giorgia Meloni.

Astorre, koji je 2013. godine prvi put izabran u Senat s lista PD-a, treći je put izabran za senatora na prijevremenim izborima održanim 25. septembra 2022. godine.

U međuvremenu, list “La Repubblica” je napisao da je senator Astorre “možda oduzeo sebi život”.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje