Nedjelja, 21. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Italija: Razbijen kriminalni lanac zbog prodaje droge i krađa u luksuznim kućama

Preuzmite sliku

Italijanske vlasti za borbu protiv mafije razbile su kriminalni lanac osumnjičen za veze sa albanskim krijumčarima droge i za niz krađa u luksuznim kućama, saopštilo je u srijedu italijansko tužilaštvo za borbu protiv mafije, javlja Anadolu.

Vlasti su saopštile da su nakon istrage koja je započela u novembru 2019. uhapsile osam osoba i to pet albanskih državljana, jednog državljanina Sjeverne Makedonije i dvoje Italijana.

“Istraga se fokusirala na trgovinu drogom na ruti između Albanije i južne italijanske regije Puglia”, rekli su tužioci.

Vlasti su utvrdile da su uhapšeni prodali velike količine kokaina i marihuane u Italiji, od kojih je dio prokrijumčaren iz Albanije. Takođe su otkrili plantažu marihuane u području prirodnog rezervata u blizini Rima.

Istraga je utvrdila da su osumnjičeni kriminalci izvršili brojne krađe u talijanskim luksuznim kućama, posebno u Rimu, i to vrlo vrijednih predmeta poput luksuznih satova, dragocjenosti i zlatnih poluga.

Zaplijenjeno je zlato i srebro, za koje se pretpostavlja da su pripremljeni za prodaju na crnom tržištu, više od kilograma kokaina i marihuane i 15.000 eura u gotovini.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje