Ponedjeljak, 27. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Hirurg davao botoks u zamjenu za seksualne usluge

Preuzmite sliku

Poznati britanski estetski hirurg Tijon Esho optužen je da je davao tretmane botoksa pacijentkinji u zamjenu za seksualne usluge.

Esho, poznat po svojoj TV emisiji, rekao je pred Tribunalom praktičara medicinskih usluga (MPTS) da je imao neprilične emotivne odnose sa ženom, nazvanom “Pacijent A”, ali ne i seksualne odnose, prenosi BBC.

MPTS je ipak zaključio da Esho jeste 2021. godine u svojoj ordinaciji u Newcastlu pružao uslugu botoksa u zamjenu za seksualne usluge, kao i da pacijentkinja nije bila ranjiva zbog njene profesije, odnosno kačenja eksplicitnih snimaka na platformi za odrasle “Only Fans”.

Krajem aprila će MPTS zasjedati da bi odlučio o tome da li će Esho moći dalje da se bavi svojom profesijom.

Esho je gostovao u jutarnjem programu “ITV-a” kako bi dao svoje medicinsko mišljenje i komentarisao diskusije o estetskoj hirurgiji.

Takođe je bio redovno konsultovan za serijal “Body Fixers” na “Channel 4”, koji se emitovao dvije sezone 2016. i 2017. i pojavljivao se u segmentima BBC-jevog “Morning Live” do ljeta 2022. godine.

Dr. Esho je osnivač klinike Esho, koja ima ordinacije u Londonu, Liverpoolu i Dubaiju, i ima veliki broj klijenata, među kojima su i poznate ličnosti, prenosi b92.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,