Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Grad dozvolio nudiste na plažama, lokalci bijesni: Zabranićemo strancima čarape ispod sandala

Preuzmite sliku

Nakon što su vlasti u primorskom gradu Kadizu izglasale da se dozvole nudisti na svakoj plaži u gradu, došlo je do podjele među stanovništvom. Većina se žali da vlast želi da privuče golišave turiste, umjesto da se fokusiraju na druge probleme u gradu.

Gradonačelnik španskog grada Kadiz, Hose Marija Gonzales, izazvao je podjelu među građanima nakon što je ukinuo zakon koji je policajcima dozvoljavao da obuzdaju golišave ljude na plaži.

To znači da će svaka plaža u ovoj oblasti sada dozvoliti nudizam, što je izazvalo podijeljena mišljenja.

Ester Kanero, predsjednica Udruženja velikih porodica Kadiza, u međuvremenu je pozdravila ovu odluku: “Naravno, živimo u slobodnoj zemlji.”

Neki smatraju da bi to moglo da dovede do problema za lokalno stanovništvo jer su “plaže usred grada” i da “ono što je nudizam na jednom mjestu, 15 metara dalje je egzibicionizam“.

Ljudi su se generalno žalili da vlast želi da privuče gole turiste, a ne da se pozabavi rješavanjem nedostatka mjesta za parkiranje.

Gradonačelnik Gonzales je, međutim, odgovorio kritičarima.

On je u objavi na Instagramu napisao: “Da, tako je, želimo da nametnemo potpuni nudizam na plažama Kadiza, a takođe ćemo vas natjerati da nedjeljom izlazite u haljini za flamenko, da nosite kardigan u zimskim noćima, a strancima ćemo zabraniti da nose čarape ispod sandala. Sve je to dio našeg zlog plana da zavladamo svijetom.” (B92)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,