Subota, 13. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Erdogan otvorio jedan od najmodernijih zdravstvenih kompleksa na svijetu

Preuzmite sliku

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan je svečano otvorio novoizgrađenu Gradsku bolnicu u Izmiru i poručio da se radi o jednom od najvećih i najmodernijih zdravstvenih kompleksa na svijetu, javlja Anadolu.

“Ovo je jedan od najvećih i najmodernijih zdravstvenih kompleksa na svijetu. Sa šest bolnica je simbol naše politike”, poručio je Erdogan.

Ukazujući na značaj projekta izgradnje ovog impozantnog zdravstvenog projekta s 2.060 bolničkih kreveta i putne infrastrukture koju uključuje, Erdogan je najavio da će Turska narednog mjeseca zaposliti dodatnih 35.000 zdravstvenih radnika, uključujući i 15.000 medicinskih sestara.

Poručio je da Izmir zaslužuje ovakav kompleks sa zatvorenom površinom od 628.000 kvadratnih metara, velikim kapacitetom kreveta, jedinicama intenzivne njege, operacionim salama, zatvorenim i otvorenim parkingom i drugim jedinicama.

“To nisu samo riječi, to je djelo. Gradska bolnica Izmir jedan je od najvećih, najkapacitiranijih i najmodernijih zdravstvenih kompleksa, ne samo u našoj zemlji, već i u svijetu. Ova veličanstvena investicija, koja uključuje šest različitih bolnica, važan je znak naše politike rada i usluga. Prethodno smo izgradili tunel Sabuncu Beli između Manise i Izmira. Isto tako, izgradili smo mnoge puteve na obali i izgradili tunel Konak”, rekao je Erdogan.

Podsjetio je da je Stranka pravde i razvoja (AK Parti) dolaskom na vlast 2002. godine najavila da će Turska na najviši nivo u obrazovanju, zdravstvu, pravosuđu i sigurnosti.

“Kasnije smo tome dodali mnoge druge sektore, od transporta i energije, od sporta do socijalne podrške. Danas, 21 godinu kasnije, sretni smo što smo ispunili obećanja koja smo dali našoj naciji”, poručio je Erdogan.

On je također poručio da Turska odlučno nastavlja putem razvoja u svim oblastima.

“Turska stoji čvrsto, jer je uspjela postati politički, ekonomski i vojno nezavisna sila, o čemu su sanjali i naši preci i osnivači Republike”, zaključio je Erdogan.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,