Četvrtak, 30. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Erdogan: Niko nema pravo pitati Tursku zašto štiti svoju granicu

Preuzmite sliku

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan je, osvrnuvši se na operaciju “Maslinova grana” u Siriji, poručio danas kako niko nema pravo pitati Tursku zašto štiti svoje granice, javlja Anadolija.

Erdogan je boravio u turskom gradu Kahramanmarasu, gdje se obratio na Kongresu Stranke pravde i razvoja (AK Parti). U fokusu Erdoganovog obraćanja bila je operacija “Maslinova grana”, koju turske snage provode u Afrinu, na sjeveru Sirije.

“Zašto vi prelazite 10 hiljada kilometara i dolazite ovamo? Mi imamo obavezu štititi našu granicu od 911 kilometara. Stoga, niko ne može ustati i kazati zašto vi štitite ovu granicu? Mi ćemo nastaviti. Oni koji napadaju će nastaviti da polažu račune. Neka svako zna, ova zemlja, ovaj narod, ovi vojnici, nisu ‘vojska kukavica’, ovo nije ‘zemlja kukavica’. Zbog toga će oni polagati račune”, poručio je Erdogan.

Erdogan je prokomentarisao neutemeljene tvrdnje na račun Turske o navodnom “ubijanju civila”.

Erdogan je one koji to govore nazvao nemoralnim i nečasnim, te poručio: “Ubijati civile nije u našoj krvi, to je u vašoj krvi”.

Naglasio je kako oni koji nisu uspjeli izaći na kraj s Turskom na terenu, neće uspjeti ni kroz propagandni rat koji se zasniva na lažima i klevetama.

“Oni koji nisu bili u stanju da na terenu izađu na kraj sa Turskom, neće uspjeti ni sa pokretanjem propagadnog rata na globalnom nivou, koji se temelji na lažima, kleveti i dezinformisanju. Laži koje se suoče sa istinom, istopit će se i ispariti poput sante leda koja je ugledala sunce”, poručio je Erdogan.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,