Petak, 12. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

DM u Njemačkoj učinio gest za svoje radnike vrijedan svake pohvale

Preuzmite sliku

Svatko tko radi u dm-u u Njemačkoj može biti sretan, jer popularni drogerijski lanac ove godine isplaćuje posebno izdašne božićnice, prenosi Fenix-magazin.de.

Božićnica u Njemačkoj nije obavezna, ali je ipak nešto čemu se mnogi nadaju. Iznos božićnice ovisi o tome za koju firmu radite. Oni koji rade u dm-u očito imaju posebne sreće, jer je božićnica u ovoj kompaniji posebno izdašna.

Izdašna božićnica

dm je jedan od najpopularnijih lanaca drogerija u Njemačkoj. I dok mnoge firme pate zbog inflacije i pandemije, a neke čak i propadaju, dm-u poslovanje očito cvjeta, pišu njemački mediji.

Zbog toga kompanija sada povećava plaće svojim zaposlenicima u skladu s božićnim blagdanima, uključujući i naknadu za inflaciju u ukupnom iznosu od 650 eura.

Troškovi rastu gotovo nemjerljivo, a novac na bankovnom računu se više ne povećava. Iz tog razloga mnoge zaposlenike dm-a zasigurno veseli iznenađujuća posebna isplata na kraju godine.

Božićnica dm-a temelji se na smjernicama sindikata Verdi. U njima se navodi da bi trgovci trebali dobiti do 62,5 posto dodatka na mjesečnu platu. A upravo to dobivaju zaposlenici u dm-u. Samo rijetki dobivaju ovoliki iznos božićnice, navode njemački mediji.

Ovi zahtjevi postoje

Jedini uslov za dodatni novac u dm-u je da ste u firmi najmanje dvanaest mjeseci. Naravno, poslova u drogerijskom divu dm-u ima jako puno, pa varira i iznos bonusa.

Osim radnog staža važna je i pozicija unutar firme. Također je važno napomenuti da se božićnica također mora oporezivati ​​ovisno o poreznoj klasi.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,