Nedjelja, 26. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Damir iz Zenice oduševio javnost u Njemačkoj: Pronašao veću količinu novca i kartice sa pinovima, sve vratio vlasnici

Preuzmite sliku

Zeničanin dr. Damir Huseinspahić koji je svojevremeno studirao u Tuzli oduševio je javnost u Njemačkoj nakon što je pronašao novčanik sa većom količinom novca, karticama sa pin kodovima i sve vratio vlasnici.

Juče u popodnevnim satima, nakon sedmične kupovine u marketu “Peni” po povratku kući pronašao sam novčanik na putu – počinje svoju priču Huseinspahić, pa nastavlja:

– Tada pronalazim novac i mnoštvo bankovnih kartica sa pinovima. Odlučujem se obavijestiti policiju. Budući da sam na ličnoj karti pročitao i adresu vlasnice, uz konsultaciju sa policijom odlazim na adresu vlasnice novčanika – govori Zeničanin inače doktor medicine.

  • Dodao je da kada je došao na vrata, vlasnica nije krila oduševljenje, a istovremeno je bila i iznenađena.

    – Gospođa nije mogla vjerovati šta se dešava. Bukvalno, ostala je bez teksta. Potom je i ona, na moj zahtjev, obavijestila policiju da je dobila sve natrag. Nije mogla vjerovati da ima poštenih ljudi koji su se odlučili vratiti novac i kartice – priča Zeničanin koji inače ima posebne emocije i prema Tuzli gdje je živio osam godina.

    U razgovoru za Tuzlasnki.ba kaže kako mu je gospođa kojoj je vratio novčanik, novac i kartice nudila novčanu nagradu koju je odbio i rekao joj da umjesto toga kada naredni put ode na molitvu u crkvu pomoli se i za njega.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje