Nedjelja, 3. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Armenske oružane grupe koriste životinje u terorističke svrhe

Preuzmite sliku

Ilegalne armenske oružane grupe izvele su teroristički čin tako što su poslale psa za kojeg je privezana bomba protiv azerbejdžanskih vojnika u Karabahu, izvijestilo je azerbejdžansko Ministarstvo odbrane.

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana saopštilo je da su ilegalne armenske oružane grupe u okrugu Hojavend u Karabahu pokušale provokaciju tako što su 11. septembra u 08:30 po lokalnom vremenu poslale psa koji je nosio bombu protiv azerbejdžanskih vojnika.

Naoružana grupa natjerala je psa improviziranom eksplozivnom napravom, kojom se daljinski upravlja, da krene u pravcu azerbejdžanskih vojnika.

Saopšteno je da je pas koji je nosio bombu uhvaćen, a eksplozivnu napravu neutralisali su azerbejdžanski vojnici. Ministarstvo odbrane Azerbejdžana osudilo je taj čin kao očito kršenje Konvencije o određenim konvencionalnim oružjima koja zabranjuje upotrebu mina i drugih naprava.

“Korištenje životinja u zlonamjerne svrhe je neetično i smatramo ga terorističkim činom”, saopćilo je azerbejdžansko Ministarstvo odbrane.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje