Četvrtak, 30. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ova kuća je dokaz: Stvari ne treba suditi prema vanjskom izgledu (FOTO)

ruznakuca1
Preuzmite sliku

Popularno

 Baš kao i s ljudima i sa stvarima ponekad trebamo biti oprezni i ne cijeniti ih prema vanjskom izgledu ili tačnije, ambalaži

ruznakuca1

A pravi je primjer za to kuća prijenosna kuća ÁPH80 koju je dizajnirala arhitektonska firma iz Španjolske, Ábaton. Izvana, ona izgleda kao neugledna vrtna šupa u najbolju ruku, ali kad provjerite kako je uređena iznutra vidjet ćete da prvi dojam nije bio ono na čemu se valjalo zadržati, piše Huffington Post.

ruznakuca2

Dizajneri su je, naime, osmislili s tri ključne postavke u glavi: jednostavnost, da je pogodna za okoliš i da dobro služi onima koji će u njoj živjeti. Unutar 27 kvadratnih metara, koji su u ovom slučaju sasvim dovoljni da u njima udobno živi dvoje ljudi, pronaći ćete dnevni boravak i kuhinju, kupaonicu i spavaću sobu, a ono što je najviše čini prozračnom su prozori od podova do stropa.

kuca-montazna-lijepa

Većina upotrijebljenih materijala može se reciklirati te je se, s obzirom na to da je prijenosna, u samo jednom danu može sastaviti i rastaviti te može biti prenesena gdje god vam srce želi. (Index.hr)

kuca-montazna-lijepa-krevet

kuca-montazna-lijepa2

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: