Ponedjeljak, 26. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Izbjegavaju govoriti o osjećajima: Horoskopski znakovi koji jako teško otvaraju srce

Preuzmite sliku

Za većinu, govorenje iz srca zahtijeva emocionalnu otvorenost i iskrenost koja nekima može biti neugodna ili zastrašujuća. To uključuje otkrivanje osjećaja i misli, zbog čega se mogu osjećati izloženima ili ranjivima.

Blizanci

Blizanci su iskrene, poštene, pouzdane i odane osobe. No budući da su toliko impulsivni i spontani, često se bore prenijeti svoje prave osjećaje drugima. Zbog uma kojeg je lako omesti i kratkog raspona pažnje, više vole komunicirati logično nego emocionalno. Blizanci su društveni znakovi koji mrze sukobe. Kako bi to spriječili, izbjegavaju govoriti iz svog srca.

Rak

Rakovi ne mogu preživjeti bez ljubavi i među posljednjima su koji će nekome nauditi. Zaljubljenost također podrazumijeva spremnost na ulaganje napora koji je potreban da se osigura uspjeh zajednice. Dakle, kako bi izbjegao gnjaviti ili opterećivati bilo koga, ovaj znak stalno pokušava održavati stvari optimističnim i opuštenim, čak i ako to znači sakriti svoje istinske osjećaje i staviti tuđu udobnost ispred vlastite, prenosi 24sata.hr.

Budući da kriju ono što im je u srcu, često ne dopuštaju drugima da ih dobro upoznaju i često skrivaju stvari o svojim životima od drugih.

Djevica

Djevice daju prednost racionalnom razmišljanju umjesto izražavanju svojih emocija. Uvijek su taktične kada govore kako bi uticale na razgovor na način koji im daje prednost. Čak i ako su svjesni da je ono što im srce govori tačno, oni će ipak ignorirati to u korist odgovornog ponašanja i reagiranja iz svog intelekta kada komuniciraju s drugima.

Često pretpostavljaju da mogu zaštititi svoj ugled i veze držeći određene stvari u tajnosti. No, oni koji odluče čuvati tajne izlažu se opasnosti da se osjećaju usamljenima, što može imati negativan utjecaj na njihovu dobrobit. Bilo bi razboritije da Djevica govori iz srca.

Škorpija

Škorpije su izvana intenzivni i strogi, ali ipak imaju osjetljivu dušu i stalno pozitivno razmišljaju o drugima oko sebe. Dobre osobine poput velikodušnosti, discipline, istinoljubivosti, moralnog integriteta i druge povezane su s ovim znakom.

Ne odobravaju niti bilo koje drugo nemoralno ponašanje. Škorpije mrze povrijediti tuđe osjećaje i boje se nekoga uzrujati svojim izravnim primjedbama. Kao rezultat toga, većina ih se suzdržava od govora iz srca i umjesto toga odlučuje potisnuti svoje prave osjećaje, piše Pinkvilla. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,