Srijeda, 12. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zoran Kesić: Genocidnim narodom nas naziva samo Vučić i ljudi oko njega

Preuzmite sliku

Politička satira jedna je od najpopularnijih televizijskih formi u svijetu.

Popularni voditelji amerićkih satiričnih emisija poput Johna Stewarta, Billa Mahera, Stephena Colberta ili Johna Olivera, ne samo da uživaju ogromnu popularnost i gledanost, nego su istvoremeno i neki od vodećih izvora informacija i kreatora mišljenja o američkoj politici kako u SAD- u, tako i u svijetu. Takvu zvijezdu ima i susjedna Srbija, ali i region.

Zoran Kesić, od 2013. godine uređuje i vodi popularnu emisiju “24 sata“, u kojoj na zabavan i duhovit način obrađuje događaje i ličnosti u Srbiji i regionu, koje se možda naizgled čine smiješnim, ali su posljedice njihovog djelovanja prije tragične. Iako bi se na prvu reklo da politička situacija u regionu, komični likovi koji nam kroje sudbine i njihovi svakodnevni podvizi, nude beskrajnu inspiraciju za političku satiru, Kesić je do danas jedan od rijetkih, a svakako najuspješnijih novinara na ovom prostoru koji se bave ovakvom vrstom sadržaja.

Nakon što je opća skupština Ujedinjenih naroda usvojila rezoluciju o Srebrenici nakon što je za to glasala natpolovična većina zemalja članica UN-a uslijedila su orgestrirana politička spinovanja kojim se navodi da je “Srpski narod genocidan”, što u rezoluciji nigdje nije navedeno.

Upravo ovoj tematici Zoran Kesić je povetio prilog u kojem je tačno adresirao one koji među narodom šire dezinformacije s ciljem ubiranja političkih poena.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje