Nedjelja, 21. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Žena optužila slavnog glumca da ju je spolno zlostavljao kad je bila maloljetna

Preuzmite sliku

Glumac Warren Beatty našao se u centru skandala nakon što ga je žena optužila da ju je seksualno uznemiravao kad je bila maloljetna, a sve se, prema njezinim tvrdnjama, dogodilo 1973. godine.

Kristina Charlotte Hirsch podnijela je tužbu u ponedjeljak, u kojoj je rekla da je glumca upoznala na filmskom setu te da joj je pridavao previše pažnje. Hirsch tvrdi da joj je Beatty neprestano dijelio komplimente zbog izgleda, zvao ju je tokom cijele godine, odlazio na vožnje autom s njom, zvao je u hotel, a čak se ponudio da joj pomogne s domaćom zadaćom.

Kristina je u to vrijeme imala 14 i 15 godina, a Warren 35. Izjavila je i kako ju je nekoliko puta pitao o njezinom djevičanstvu. Tvrdi da je koristio svoj status holivudske zvijezde kako bi je prisilio na seksualne odnose.

Rekla je da je jedno vrijeme bila uzbuđena zbog njegove pažnje te je mislila da su u romantičnoj vezi, ali joj je to sve nakon nekog vremena postalo odbojno. Hirsch zahtijeva suđenje pred porotom i traži odštetu za psihički, mentalni i emocionalni stres tvrdeći da je seksualno zlostavljanje dovelo do “problema s povjerenjem i kontrolom”, kao i do poteškoća u interakciji s ljudima na položajima moći. (Index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje