Petak, 23. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zavirite u Holivudsku vilu: Nekad je bila mafijaška kockarnica i Madonnin dom

Preuzmite sliku

Kada bi zidovi mogli govoriti, dali bismo se okladiti da bi priče koje bi ispričali zidovi vile Castillo Del Lago bile jednako šarene i živopisne poput njih samih.

Legenda kaže da je ova raskošna vila na Hollywood Hillsu u 30-ima bila kockarnica mafijaša Bugsyja Siegela, a kraljica popa je u njoj živjela u 90-ima, u vrijeme kada je njena knjiga ‘Sex’ postala najbrže prodavana knjiga svih vremena.

Sada ova nevjeronatna nekretnina u španskom stilu s predivnim starinskim dizalom obloženim drvetom, šarenim starim pločicama, oslikanim gredama, vinskim podrumom, teretanom i pogledom na kultni znak ‘Hollywood’ ponovno traži novog vlasnika, a prodaje se za 21 milion dolara.

Vilu Castillo Del Lago od gotovo 1000 kvadratnih metara 1926. je sagradio arhitekt John DeLario, a ova se impozantna nekretnina  može pohvaliti pogledom na jezero Hollywood i istoimeni znak koji je postavljen svega tri godine prije nego što je izgrađena. Kuća je trenutno u vlasništvu modnog dizajnera Leona Maxa i prodaje se za značajno veći iznos od onoga koliko ga je platila kraljica popa.

Ona je vilu s devet spavaćih soba i šest kupaonica 1993. platila 5 miliona dolara, a prodala ju je tri godine kasnije. Dok je u njoj živjela, angažirala je svog brata, dizajnera interijera Christophera Cicconea da ju uredi, rekavši kako ne može imati više toga zajedničkog ni sa kim drugim od nekoga s kim je odrasla.

Njen je brat uređivao i njen stan na Upper West Sideu, a i on je, baš poput ove vile, imao maurske lukove u hodniku. Prostrana vila može se pohvaliti i kasetiranim stropovima, podovima od terakote, starinskim pločicama i brojnim ručno oslikanim detaljima. (Miss7.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,