Četvrtak, 30. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Za njih su godine samo broj: Turske ljepotice iz popularne serije “Strasti Orijenta” danas izgledaju ovako

Preuzmite sliku

Prema istoimenom romanu Halita Ziye Uşaklıgila, koji je imao velik influens na modernizaciju turske književnosti 20. stoljeća, snimljena je serija “Aşk-ı Memnu” koja se na našim prostorima prikazivala pod nazivom “Strasti Orijenta”, priča o zabranjenoj strasti i intrigama.

Premijerno prikazivanje u Turskoj bilo je 2008. godine, dok se u Bosni i Hercegovini prikazivala na nekoliko godina kasnije i stekla ogromnu popularnost.

Gdje su i šta danas rade čuvene ljepotice iz serije “Strasti orijenta”.

Bihter Yöreoğlu Ziyagil (Beren Saat)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BErEn Saat (@berenn_saat)

Fatalna crnka koju je ova serija proslavila ima veoma uspješnu glumačku karijeru i jedna je od najtraženijih i najplaćenijih glumica u Turskoj.

Danas je u braku sa turskom muzičkom zvijezdom Kenanom Doğuluom. Iako je prošlo 16 godina od snimanja serije, Beren je i dalje jednako zgodna i zanosno lijepa.

Nihal Ziyagil (Hazal Kaya)

Tada 18-godišnja Hazal dobila je ulogu u ovoj seriji kao poklon od bogatih roditelja za svoje punoljetstvo. Iako prije nije imala glumačkih uspjeha, ova uloga je učinila veoma traženom glumicom u Turskoj. Zbog izuzetne ljepote i niskog rasta, prozvali su je turskom Salmom Hayek.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hazal Kaya (@hazalkaya)

Nakon “Strasti orijenta”, za Hazal su uslijedili uspješni dani u svijetu glume i brojne ponude za glavne uloge, od kojih je najpoznatija uloga Ferihe u seriji “Dala sam joj ime Feriha”. Ipak, nakon što je svojevoljno napustila seriju zbog drugog projekta, njena karijera krenula je silaznom putanjom. Nakon nekoliko godina pauze, danas se ponovo posvetila svojoj glumačkoj profesiji.

Firdevs Yöreoğlu (Nebahat Çehre)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NebahatÇehre (@nebahatcehre)

Kao i tokom emitovanja serije, kada je imala 64 godine, tako i danas izgleda prosto nevjerovatno da ima 80 godina. Posljednjih godina penzionisala se od serijskih setova i glume, a nedovno je izjavila da je spremna se povući iz tog svijeta. Prošle godine lansirala je svoj brend odjeće, jer je u Turskoj godinama unazad poznata kao najstilizovanija glumica i javna ličnost.

Peyker Önal (Nur Fettahoğlu)

Još jedna glumica koju je ova serija proslavila i učinila je jednom od najpopularnijih. Nur je na vrhuncu svoje karijere, izuzetno je tražena i igrala je glavne role u najgledanijim turskim serijama i filmovima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nur Fettahoğlu (@eclipsnf)

Dobitnica je brojnih glumačkih nagrada. Dva puta se razvodila, i ima jedno dijete koje odgaja kao samohrana majka.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,