Petak, 24. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Vrtoglave cijene nastupa: Evo koliko poznati muzičari zarađuju na svadbama

Preuzmite sliku

Muzika i dobar provod na svadbama postalo je ključno pitanje, a mladenci, ovisno o budžetu, sve češće pozivaju i renomirane domaće i regionalne muzičare.

Neki poput Maje Šuput stekli su i status “svatovskih pjevača”, a cijene njihovih nastupa u posljednjih su se nekoliko godina gotovo udvostručile.

Popularni Jole rado je viđen zabavljač na svadbama budući da je poznato da zna pjevati i po osam sati. Za nastup traži i do 8.000 eura, dok recimo Lepa Brena traži 30 hiljada evropskih novčanica.

 • Jelena Rozga nastupa za 6.000 eura, a Neda Ukraden i Mladen Grdović traže 5.000 eura. Dobru zabavu nude i Nives Celzijus, čiji nastup iznosi 3.500 eura, Ivana Kovač za 3.000 eura, a “princ dijaspore” Josip Ivančić traži od 3.500 do 4.000 eura.

  Sve traženija je i grupa Vigor predvođena Marijem Rothom, koja sad traži 4.000 eura, dok su samo godinu dana prije uzimali 2000 eura. Sve popularniji su i Pirati, čiji nastup na svadbi košta 2.000 eura.

  Najveća hrvatska zvijezda Severina nastupa po privatnim zabavama, ali i svadbama, ali isključivo po Crnoj Gori i Srbiji, a cijenu, kako Večernji list saznaje od dobro obaviještenog izvora, dogovara individualno.

  Valja spomenuti i da se cijena nastupa za sve muzičare udvostručuje ako nastupaju na romskoj svadbi, s obzirom na to da tada moraju biti na raspolaganju 24 sata – od podne do podne.

  Zanimljivo je da svoj budžet nastupima na vjenčanjima podebljavaju i neke pop-zvijezde, no one nastupaju isključivo kod matičara ili u crkvi, i za 2-3 otpjevane pjesme uzmu i do hiljadu eura.

 • Među njima su Jacques Houdek, Nina Badrić, Josipa Lisac i Marko Škugor.

  Nastup omiljenog pjevača mnogih domaćih sportaša Ace Lukasa košta 10 hiljada eura, a legendarni Halid Bešlić uzima između 8 i 10 hiljada eura. Ako posebno želite impresionirati goste, možete pozvati i Harisa Džinovića koji kao gost uzima 5.000 eura.

  Noć koja bi mnogima trebala ostati u sjećanju mnogim se mladencima tako pretvorila u noćnu moru jer svi bi na svadbi željeli imati dobru zabavu, no za one najbolje neki bi trebali dići i kredit.

  Nije čudno što se mnogi okreću jeftinijim bendovima, ali i DJ-evima.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , , ,