Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Vanessa Bryant donirat će svih 16 miliona dolara kojih je dobila kao odštetu od suda

Preuzmite sliku

Vanessa Bryant (40), udovica NBA zvijezde Kobea Bryanta odlučila je da će donirati 16 miliona dolara kojih je dobila u sudskoj odšteti zbog fotografija tijela njenog supruga i kćeri Gianne poginulih u padu helikoptera 2020. koje su spasioci podijelili.

Nakon što je porota donijela odluku, Vanessa je u prvoj izjavi medijima izjavila kako će cjelokupni iznos uplatiti u neprofitnu privatnu sportsku organizaciju Mamba i Mambacita, a bit će utrošeni za pomoć i razvoj mladih košarkaša lošijeg imovinskog stanja. Vanessa je organizaciju osnovala u sjećanju na pokojnog supruga Kobea i kćer Gigi, piše 24sata.hr.

Vanessa je zajedno sa Christopherom Chesterom tužila okrug Los Angeles zbog narušavanja privatnosti. Chester je u nesreći izgubio suprugu Sarah Chester i 13-godišnju kćer Payton.

Zaposlenici ureda šerifa i vatrogasci koji su došli na mjesto nesreće u januaru 2020. snimili su fotografije koje uključuju i posmrtne ostatke legendarnog košarkaša i kćeri Gianne. Tokom procesa utvrđeno je da su spasioci pokazali fotografije osobama koje nisu imale veze sa slučajem, među njima jednom konobaru, a agent šerifovog ureda poslao je slike jednom prijatelju.

Sud u Los Angelesu im je dosudio 31 milion dolara odštete, od kojih je 16 dobila Vanessa, a Christopher 15 miliona dolara.

“Kad porodica pretrpi gubitak voljenih osoba, ima pravo očekivati ​​da će se prema njima odnositi s dostojanstvom i poštovanjem. Ljudi iz šerifovog ureda su u ovom slučaju iznevjerili to sveto povjerenje. Moj cilj je pozvati šerifov odjel na odgovornost i spriječiti buduće nedolično ponašanje. Nesreća me potpuno slomila i ne mogu razumjeti te bezosjećajne ljude koji su iskoristili našu privatnu tragediju za vlastitu bolesnu zabavu“, izjavila je Vanessa kada je podizala optužbu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje