Utorak, 21. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

United Media s Draganom Bjelogrlićem snima seriju ”Ja, Pink Panter” po romanu Olivere Ćirković

Preuzmite sliku

Kompanija United Media potpisala je s produkcijskom kućom Cobra Film poznatog srpskog glumca, redatelja i producenta Dragana Bjelogrlića ugovor o proizvodnji serije ”Ja, Pink Panter”.

Serija nastaje po istoimenom romanu Olivere Ćirković, nekadašnje reprezentativke Jugoslavije u košarci koja je ušla u svijet kriminala i postala dio međunarodne kriminalne grupe ”Pink Panter” u Grčkoj.

Nakon hapšenja provela je osam godina u najstrožim grčkim zatvorima. U iskrenoj ispovijesti ona opisuje sve likove i događaje koje je doživjela prije i nakon hapšenja.

Bjelogrlićev redateljski, scenaristički i producentski angažman na filmskim i TV ostvarenjima vrlo je cijenjen ne samo u Srbiji već u cijeloj Evropi. Pored toga što se potpisuje kao kreator nove serije, Bjelogrlić će biti i showrunner projekta, dok scenarij piše Vuk Ršmović.

United Media i Cobra Film do sada su zajedno proizveli serije ”Senke nad Balkanom 2”, koje su na IMDB-u ocijenjene kao najbolja srpska serija svih vremena i ”Žigosane u reketu”, a u ovom trenutku snima se i film ”Lančana reakcija” o nuklearnom incidentu u Vinči.

Razvoj originalne produkcije strateška je osnova razvoja kompanije United Media. Serije koje se proizvode najgledanije su na teritorijima na kojima se prikazuju i uspješno su plasirane na međunarodno tržište, pa nema razloga da i nova serija s Bjelogrlićem ne doživi veliki uspjeh.

Tema je sama po sebi vrlo intrigantna i zanimljiva publici ne samo u regiji već i u čitavoj Evropi.

Snimanje nove serije počinje sljedeće godine na lokacijama u Grčkoj i Srbiji, ali i u drugim evropskim gradovima.

United Media je vodeća medijska kompanija u jugoistočnoj Evropi koja posluje u osam zemalja i u svojem vlasništvu ima šest nacionalnih televizija, 50 kablovskih kanala, 30 portala, osam štampanih izdanja i pet radijskih stanica.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje