Srijeda, 12. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Umro prije kraja: Ekscentrični bogataš ovaj je horor snimao 15 godina (VIDEO)

Preuzmite sliku

Andrew Getty, unuk naftaša J. Paula Gettyja, potrošio je ukupno četiri miliona dolara na snimanje horora “The Evil Within” kojim je bio opsjednut do svoje prerane smrti 2015. godine, u 48. godini života.

Psihološki horor sniman je 15 godina, a govori o dečku sa psihičkim problemima koji počinje razgovarati sa svojim odrazom u ogledalu koje se postupno pretvara u demona, proganja ga u snovima i nagovara na ubistva.

Cijeli scenarij je nastao prema Gettyjevim snovima iz djetinjstva i upravo je to razlog zašto je on bio toliko vezan za ovaj film. Pazio je na svaki detalj i trošio novac na najbizarnije stvari poput pravljenja personaliziranih nosača kamera. Glumac Fred Koehler koji ima glavnu ulogu u filmu, sa snimanjem je počeo dok je bio još student, a danas ima 41 godinu, piše Hollywood Reporter.

Bogataš je preminuo u svojoj vili od krvarenja nastalog od pucanja čira zbog prekomjernog korištenja metamfetamina. Nakon Gettyjeve smrti, sa snimanjem je nastavio producent Michael Luceri koji je uspio završiti film i pustiti ga u distribuciju ove godine. (index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje