Ponedjeljak, 4. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tužna sudbina preminule 23-godišnje djevojke: Kao djevojčica impresionirala suce showa “America's Got Talent”

Preuzmite sliku

Unatoč tome što je impresionirala suce pjesmom koju je napisala za svog pokojnog oca, Skilyr nije uspjela doći do nastupa uživo u New Yorku, ali mnogi su je upamtili po sjajnom nastupu…

Skilyr Hicks, takmičarka showa “America's Got Talent” u kojem je nastupila 2013. godine, umrla je u ponedjeljak u dobi od 23 godine. Njena majka Jodi rekla je da joj je kći pronađena beživotna u domu prijatelja u Libertyju u Južnoj Karolini. Zamjenik načelnika policije, Chad Brooks, rekao je da sumnjaju na predoziranje kao uzrok smrti mlade pjevačice.

 • Hicks je pronađena beživotna u kupatilu u domu prijatelja u Libertyju u Južnoj Karolini. Ležala je na podu, a Brooks je rekao da su u njenoj blizini pronašli ilegalne supstance, prenosi 24sata.hr.

  Iako se sumnja na zloupotrebu droga, tačan uzrok i okolnosti njezine smrti još su pod istragom. Njena je majka Jodi rekla je da se Skilyr borila s mentalnim zdravljem, uključujući depresiju i zloupotrebu ilegalnih supstanci. Dodala je i da je pjevačicu njena porodica neizmjerno voljela te da je svojom muzikom htjela pomoći drugima koji imaju iste probleme kao ona.

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by Skilyr Hicks (@skilyrhicks)


  – Živjet će i dalje kroz njenu muziku – rekla je za isti medij.

  Pojavila u osmoj sezoni showa ‘America's Got Talent’ 2013. godine. Tada je mlada pjevačica imala samo 14 godina. Pjevala je pjesmu koju je napisala za svog pokojnog oca koji je preminuo samo nekoliko godina ranije. U žiriju su sjedili Mel B, Heidi Klum, Howie Mandel i Howard Stern.

  – Napravio je neke loše odluke i nisam ga vidjela neko vrijeme. Zadnji put kada sam ga vidjela, sjećam se da sam sjela u auto i odvezla se od njega. On je plakao – rekla je 2013. pred žirijem.

  Njen je nastup ubrzo postao viralan, a rijetko koja osoba je ostala ravnodušna kada je čula njenu emotivnu priču i lijepu pjesmu.

  – Moje srce puno tuge, ali znam da ima nade za bolje sutra. Kažem sebi da ću biti dobro, ali suze ne prestaju dolaziti i ne mogu se protiv njih boriti – pjevala je uz svoju gitaru i od publike zaslužila gromoglasan pljesak.

  Zaslužila je prolaz i u Las Vegasu pjevala još jednu autorsku pjesmu “Posljednja šansa”.

  – Muzika mi je pomogla u mnogim teškim trenucima, a sada me dovela sve bliže ostvarenju mojih snova – rekla je tada.

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by Skilyr Hicks (@skilyrhicks)

  Unatoč tome što je impresionirala suce, Skilyr nije uspjela doći do nastupa uživo u New Yorku, ali je i dalje bila hit u emisiji. Umjetnica je kasnije uhapšena 2018. zbog maloljetničkog opijanja i provela je vrijeme u zatvoru zbog navodnog napada na njenu porodicu. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje