Nedjelja, 14. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tony Cetinski progovorio o nesreći: Pokušao sam nešto učiniti da pomognem čovjeku, ali nisam uspio

Preuzmite sliku

Hrvatski pjevač Tony Cetinski zauvijek će pamtiti trenutak kada mu se pod autom našao čovjek, 62-godišnji Ibrahim Kevljanin porijeklom iz Kozarca. 

Šokantan prizor još mu je pred očima, ali, skupio je snage i opisao kako je izgledao trenutak koji je pokvario njegov idilični život u Rovinju.

“Iako sam još u stanju šoka i teško mi je prisjećati se te nesreće, sjećam se poprilično dobro svega što se dogodilo, no nije mi jasno kako”  istakao je Tony u ispovijesti za Gloriju.

U trenutku kada je Tony shvatio da je prešao preko čovjeka, jedino što je želio jest da je živ i da ga spasi.

“Nisam znao je li živ, ali nadao sam se da jeste. Uskočio sam u frizerski preko puta vičući da zovu hitnu i policiju, a zatim dotrčao do gepeka tražeći dizalicu da podignem auto i oslobodim tijelo. Pokušao sam nešto učiniti da pomognem čovjeku, ali nisam uspio. Odmah nakon dolaska Hitne liječnica je konstatirala da nema znakova života. Ta nemoć, činjenica da mu ne mogu nikako pomoći, užasan je osjećaj” pojasnio je.

Ispričao je da se nesreća dogodila na mjestu gdje je jako oštar zavoj, gdje treba pažljivo skretati, skoro pa stati da bi uopšte mogli ući između dva zida i skrenuti lijevo.

“A tako sam i ja postupio. Jako sporo, kao da izlazim iz parkinga, skrenuo sam lijevo i odmah nakon skretanja osjetio da se nešto dogodilo ispod podvožja automobila. Odmah sam stao i izašao iz auta. Pogledao sam ispod auta i isprva ništa nisam primijetio. Pogledao sam drugi put, iz drugog ugla, i vidio ono što sam najmanje očekivao -čovjeka. Taj će mi prizor cijeli život ostati urezan u sjećanju” dodao je Tony.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,