Subota, 2. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

“The Rolling Stones” objavili singl posvećen krizi koju je izazvao koronavirus

Preuzmite sliku

“Rolingstonsi” su, poslije pauze od osam godina, objavili novi singl – “Living In A Ghost Town”, posvećen krizi izazvanoj koronavirusom, a “Grad duhova” jedna je od rijetkih blues numera koju su dosad snimili.

Pjesma je snimljena prije godinu dana, ali je završena poslije izbijanja pandemije, javio je BBC.

“Mislili smo da će odjeknuti u vremenu u kojem živimo”, izjavio je pevač Mick Jagger.

Navodi da je pjesma nastala za desetak minuta.

“Napisana je o mjestu koje je bilo puno života, a sada je lišeno života. Kada sam se vratio originalnim stihovima, bili su puni kuge i sličnih stvari”, rekao je Jagger, uz konstataciju da je morao da unese izmjene, jer su neki stihovi bili suviše čudni i mračni, prenosi N1.

“Living In A Ghost Town” je prva originalna pjesma “Rolingstonsa” od 2012. godine, kada su na kompilaciji “Grrr!” objavljene “Doom And Gloom” i “One More Shot”. Prije toga je posljednji album sa originalnim materijalom bio “A Bigger Bang” iz 2005. godine.

Jagger se nada da će napisati više pjesama u izolaciji i dodao da je krajnje neizvjesno kada će bend nastaviti svjetsku turneju, prekinutu zbog pandemije.

Govoreći o pandemiji, Jagger je ocijenio da je mnogo ljudi izgubilo posao bez sopstvene krivice i da su “okolnosti potpuno van kontrole”.

“Ne radi se o tome da sam loše obavio posao ili nešto pogriješio, pa dobio otkaz. Pored toga, što imaš manje novca, imaš više briga, tako je mnogim ljudima izuzetno teško. Ovo je užasno vrijeme za sve, ali nekim ljudima je gore nego drugima”, rekao je Jagger. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje