Srijeda, 22. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sjećate se legendarnog Davida Copperfielda? Evo čime se bavi danas!

davidaga1
Preuzmite sliku

Ovaj veliki mađioničar već nekoliko godina radi na novom triku za kojeg tvrdi da će biti zaista velika stvar,a zove ga ‘Jurassic Park – sized magic

davidaga1

Legendarni mađioničar David Copperfield potpisao je trogodišnji ugovor s luksuznim hotelima MGM Grand u kojima će i dalje održavati svoj poznati iluzionistički show. Ali, to nije sve. Kako bi mu se odalo priznanje za dugogodišnje uspješno djelovanje, po njemu će biti nazvan i jedan hotel.

Uprkos slavi koju je stekao zahvaljujući izvođenju iluzionističkih trikova, ono po čemu je David Copperfield trenutno najpoznatiji nisu trikovi već prekrasni bahamski otoci kojih ima u vlasništvu čak 11 i od kojih je napravio luksuzni resort.

U ovaj posao 56-godišnji mađioničar je uložio 90 miliona dolara, a da se isplatilo, pokazuju elitni posjetioci koji se tamo dođu nauživati ljepote, poput Oprah Winfrey, Johna Travolte i ostalih zvijezda.

Noć u ovom resortu, nazvanom ‘Islands of Copperfield Bay’ stoji 37,500 dolara ali takvo iskustvo se svakako isplati. David je u uređenje interijera i eksterijera uključio maštu i magiju tako da je stvorio kino koje se pojavljuje na plaži i isto tako nestaje, a gostima je ponudio inspirativne špijunske igre.

David Copperfield živi u Las Vegasu sa zaručnicom Chloe Gosselin s kojom ima 3-godišnju kćer Sky. Već 13 godina nastupa u hotelu MGM Grand s kojim je potpisao još jedan trogodišnji ugovor. U njegovu čast hotel Hollywood Theater bit će preimenovan i nosit će njegovo ime.

Ovaj veliki mađioničar već nekoliko godina radi na novom triku za kojeg tvrdi da će biti zaista velika stvar. Zove ga ‘Jurassic Park – sized magic’.

Ukoliko ste gledali film ‘Now You See Me’ sa Michaelom Caineom i Morganom Freemanom, tada znajte kako je u stvaranju tih iluzija učestvovao upravo David.

‘Naši ciljevi su isti – činimo da snovi postaju stvarnost’, izjavio je David o saradnji s hollywoodskim filmašima za list Las Vegas Sun. (Dnevnik.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: