Nedjelja, 19. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Simpatični dječak iz serije “Srećni ljudi”: Sjećate se malog Nece? (VIDEO)

neca1
Preuzmite sliku

Mali Neca je bio jedno od djece koja su glumila u seriji “Srećni ljudi”,od tada je prošlo 20 godina, a evo kako mali Neca danas izgleda

neca1

Serija “Srećni ljudi”, koja je u produkciji RTS snimana od 1993. do 1996. godine, je čak i tokom emitovanja u ljeto 2008. pored malih ekrana okupljala prosječno tokom večeri 1,7 miliona gledalaca, dok je ukupan auditorijum serijala veći od 6,4 miliona gledalaca. Serija je imala veoma visok udio u gledanosti – 37,5 odsto.

I oni koji sredinom devedesetih nisu gledali premijeru serije koja prati dogodovštine porodice Golubović u vrijeme sankcija, sigurno su “zakačili” makar u jednoj od repriza “Srećne ljude”. Mnoge generacije odrasle su uz nju, a u međuvremenu je odrastao i Nebojša Neca Golubović, odnosno plavokosi dečačić koji ga je glumio – Janko Milivojević.

Uprkos brojnim reprizama serije, Janko do sada nije želio da priča o Neci, ali je za MONDO pristao da evocira uspomene na snimanje “Srećnih ljudi”, da objasni zašto je u jednom momentu želio da napusti snimanje i zašto je izbačen iz osnovne škole, ali i ispriča čime se sada bavi i zašto ne bi ponovo glumio.

Pogledajte video intervju:

Za ulogu Nece, Janko Milivojević je izabran među 30 djece i tada mu je bilo svega šest godina, zbog čega je u početku zajedno sa mamom učio tekstove. Priznaje da je ubrzo prestalo da mu bude zabavno na setu, s obzirom da je bio okružen ljudima koji su dosta stariji od njega, a za to vrijeme su se njegovi drugari igrali.

“Sada ne bih ponovo prihvatio neku ulogu, jednostavno nije glumački poziv za mene, ali to je bilo jedno divno iskustvo. Mada je devedesetih inflacija uglavnom “pojela” moj honorar, moram da priznam da sam tokom kasnijih repriza na osnovu ugovora dobijao sasvim solidan novac. Tako da mi je zapravo vrlo drago svaki put kada se serija reprizira, bez obzira što je ne pratim pomno, jer znam kako sam izgledao”, kroz smijeh nam priča Janko i dodaje da mu je drago što je sarađivao sa svim tim velikim glumačkim imenima, ali ističe da mu je od glumaca najdraže što je sasvim privatno u New Yorku upoznao Žarka Lauševića.

neca2

Kaže da je zbog snimanja “Srećnih ljudi” dosta odsustvovao iz škole tokom prva tri razreda, ali je bez obzira na to, kao tv zvijezda bio omiljen među đacima i nastavnim osoboljem. Kasnije mu se to obilo o glavu, prema sopstvenom priznanju. Zbog neprimjerenog vladanja bio je prinuđen da promeni školu.

“Možda je to sve rezultat nekog bunta na to što me svi doživljavaju kao Necu, onakvog kakav je predstavljen u seriji. A ja to nisam. Doživio sam da budem premješten iz škole, ali se sve to sredilo. Evo vidite me sada – normalan sam, sve je pod kontrolom”, objašnjava Milivojević.

Janko je sada momak na pragu 26, čiji je dan veoma ispunjen. Uključen je u porodični biznis, pomaže roditeljima u galeriji na Banovom brdu, a također i prevozi umjetnička djela širom Evrope. Do skoro je imao kosk sa girosom, ali se preusmjerio samo na proizvodnju mesa za giros. (Mondo)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: