Srijeda, 22. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Silvanin muž razočaran filmom o Tomi: Njihovo zaljubljivanje je izmišljeno, a ona je bila srećna žena!

Preuzmite sliku

U trenutku kada smo se Silvana i ja vjenčali, ja sam imao bijednu platu, a kažu mi da sam predstavljen kao bogataš, kaže Radmilo.

Suprug pokojne pjevačice Silvane, Radmilo Armenulić, razočaran je filmom “Toma” reditelja Dragana Bjelogrlića, za koji smatra da je totalni promašaj. Iako ga još nije pogledao, nekadašnji teniski trener čuo je komentare na osnovu kojih kaže da mu se ne dopada način na koji je prikazan u ovom projektu, jer nema veze sa istinom.

– Neću da gledam film o Tomi u bioskopu. Odlučio sam da ga pogledam kada bude na DVD. Kupiću disk i pogledaću ga kod kuće. Čuo sam razne kritike i na osnovu toga mogu da kažem da je totalni promašaj. Dijelovi koji se tiču moje pokojne supruge su netačni. Taj dio u kom smo predstavljeni Silvana i ja nije prikazan na pravi način – ističe Radmilo za Kurir.

Potom je spomenuo reditelja Dragana Bjelogrlića, koji ga nije kontaktirao povodom ovog filma. Kako je dalje rekao, romansa između Tome Zdravkovića i Silvane, je izmišljena.

– Da me je Bjelogrlić pozvao, kao što ste vi to sad učinili, dao bih mu vjerodostojne snimke na kojima se vidi da je Silvana bila srećna i uvijek nasmijana žena, a ne tužna i sjetna. Imala je crnu kosu, a ne plavu. O tom zaljubljivanju i njihovom izmišljenom odnosu da ne pričam.

– Bjelogrlić je promašio. U trenutku kada smo se nas dvoje vjenčali, ja sam imao bijednu platu, a kažu mi da sam predstavljen kao bogataš. Ne znam šta bih tačno rekao, ali ovo što čujem nikako ne odgovara istini. Detaljno ću moći da vam kažem kada film budem pogledao od početka do kraja, do tada ne mogu da kažem ništa više – objasnio je Armenulić.

Armenulić je potvrdio da je dobio poziv za premijeru, ali se nije pojavio iz bezbednosnih razloga.

– Zbog trenutne epidemiološke situacije nisam mogao da dođem na premijeru – rekao je bivši teniser.

Upitan je i za reakciju njegove kćerke Gordane, na to kako joj je majka predstavljena u filmu.

– Ništa mi nije rekla. Silvana je bila brižna majka, a kao supruga i drug bila je nježna, pažljiva i blagodarna – poručio je on.

Radmilo i Silvana vjenčali su se 26. oktobra 1961. godine bez znanja roditelja. Poslije sklapanja braka u opštini, otišli su u kafanu “Vidin kapija“, da bi poslije toga Radmilo odveo suprugu u roditeljski stan. Do tada ju je krio jer je kao jedinac iz beogradske kuće strahovao da roditelji neće prihvatiti kafansku pjevačicu za snajku.

Međutim, oni su mu samo zamjerili što je sve to krio od njih, što je ranije nije predstavio i pozvao ih na svadbu.

Silvanine prve godine braka izgledale su kao bajka. 1964. godine dobili su kćerku Gordanu. Takođe, Silvani je bilo izuzetno važno to što njen suprug nije tražio da ona prestane sa kafanskim pjevanjem.

Pjevačica je poginula 10. oktobra 1976. u saobraćajnoj nesreći na auto-putu Beograd-Niš, kod mjesta Kolari, vraćajući se sa koncerta iz Aleksandrovca. S njom su tada nastradali i njena sestra Mirjana Barjaktarević i violinista Rade Jašarević.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje