Poznat datum komemoracije za Massima Savića
Foto: Tuzlanski.ba

Cijela muzička scena i svi koji su voljeli Massima i dalje su u potpunom šoku zbog njegova odlaska, a zasad je tek poznato da će se komemoracija za iznimnog muzičara, koji je ostavio dubok i nezaboravan trag, održati u petak, 30. decembra u 11 sati u zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu.

Massimo će biti sahranjen u Zadru, no još uvijek je nepoznat datum sprovoda.

"Massimova je želja bila da bude kremiran. Kad njegova supruga Eni bude imala tačne informacije javiti će i sve oko sprovoda ćemo saznati naknadno. Komemoracija u HNK je dogovorena i sad se slažu svi detalji.

Definitivno će biti njegovi najbliži, bend i prijatelji. Biti će, među brojnim glazbenicima, sigurno tamo Ivo Popeskić i Peggy Martinjak.

Nastupiti će samo instrumentalisti jer sve je zamišljeno da bude instrumentalno s obzirom da je Massimo bio 'the voice', tako da nećemo nikakav drugi glas koristiti", ispričala je Lana Čulig iz Aquarius recordsa, Massimove izdavačke kuće, piše Jutarnji list.

Podsjećamo, Massimo Savić preminuo je u petak, 23. decembra, u  61. godini života, a tužnu vijest su na društvenim mrežama objavile supruga Eni i kći Mirna.