Pogledajte novi spot Zabranjenog Pušenja: Boško i Admira (VIDEO)
Foto: Tuzlanski.ba

Pjesma „Boško i Admira" je najavni singl novog, desetog studijskog, albuma grupe Zabranjeno pušenje čije objavljivanje je planirano za 9. mjesec 2013. godine.

puesnje spotPjesma govori o istinitoj i tragičnoj ljubavi dvoje Sarajlija, Bošnjakinji i Srbinu, koji su rođeni iste godine, o njihovoj bezgraničnoj ljubavi otkako su se upoznali u srednjoj školi i o tome kako ih različitosti, ljudska zloba, rat pa čak ni smrt nisu uspjeli rastaviti.

Dok su zajedno pokušavali napustiti opkoljeni grad, sarajevski Romeo i Julija, su ubijeni 18.5.1993. godine na Vrbanja mostu. Snajperski metak pogodio je Boška koji je izdahnuo na mjestu događaja. Drugi metak je pogodio Admiru. Smrtno ranjena dopuzala je do svog mrtvog dečka, zagrlila ga i izdahnula.

Autori pjesme "Boško i Admira" su Mario Vestić, Sejo Sexon i Toni Lović. Producenti pjesme su Toni Lović i Sejo Sexon, a pjesmu je masterirao John Davis (Metropolis Mastering London). Spot je sniman od 20. do 23.3.2013. u Sarajevu, a premijeru je imao 6.4.2013. godine, na Dan grada Sarajeva. Ekipa koja je sudjelovala u realizaciji spota: Scenario i režija: Zare Batinovic, Glavne uloge: Ajla Hamzić (Admira) i Junuz Elkaz (Bosko), Producent: Dario Vitez, Organizacija i lokacije: Scout Film Sarajevo, Casting: Timka Grahić.

Tuzlanski.ba