Foto: Tuzlanski.ba

Na poveznici A Year On Instagram možete provjeriti kako su popularni događaji u godini na izmaku izgledali kroz filtre Instagrama.

Oni su nam već poznati – tu je slijetanje letjelice Philae na komet, tužna smrt Robina Williamsa, osobe koja nas je uvijek veselila, Svjetsko prvenstvo u nogometu, popularni i omraženi Ice Bucket Challenge.

InstagramTu su i slike povezane s onim što nas je najviše strašilo u ovoj godini, ebolom, ali ni strah nas nije paralizirao i spriječio da “okinemo” bezbroj selfiea. Tu je i nesretna Appleova “afera” bendgate, popularna i zarazna igra Flappy Bird, potom Interstellar, Kim Kardashian, Oscar Pistorius, nemiri u Ukrajini…

insatGodina je bila šarolika, kao i naši interesi, a Ivan Arar, osnivač ovog web servisa za Instagram, otkriva i kako je došao do najpopularnijih tema na ovoj foto-društvenoj mreži.

"OnInStagram, između ostalih, ima mogućnost pregleda aktualnih događaja kroz fotke na Instagramu u četrdesetak zemalja svijeta. Tako je složena i naslovnica. To funkcionira na način da su slike s Instagrama povezane s Googleovim trendovima pomoću kojih se svakih pola sata mogu dobiti najtraženiji pojmovi na Googleovoj tražilici u svim tim zemljama svijeta. Na taj su način prikupljani podaci o najtraženijim pojmovima za cijelu godinu", rekao je Arar za Netokraciju, prenosi N1.

instaa