Nedjelja, 26. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sharon Stone: Trebalo mi je sedam godina da se oporavim od moždanog udara

Preuzmite sliku

Glumica Sharon Stone u intervjuu za časopis Variety govorila je o tome koliko joj je bio težak oporavak nakon što je 2001. imala moždani udar. Navela je da joj je život visio o koncu jer se kasno javila u bolnicu. “Mislim da niko ne shvata koliko je moždani udar opasan za žene i šta je sve potrebno za oporavak. Meni je trebalo sedam godina”.

Sharon Stone jedna je od najpoznatijih holivudskih glumica, a u martu ove godine proslavila je 61. rođendan. Među zvijezde ju je vinula uloga u erotskom trileru ”Niske strasti” gdje joj je partner bio Michael Douglas, a scena u kojoj glumica dok sjedi, prebacuje nogu preko noge, postala je kultna i jedan od simbola i tog filma i njene karijere.

Uprkos brojnim uspjesima, Sharon Stone je prošla i kroz teška životna razdoblja. Jedno od njih bilo je nakon što je 2001. godine doživjela moždani udar. O tom periodu govorila je za Variety.

“Moja baka je imala moždani udar, moja majka je imala moždani udar i ja sam imala jak moždani udar sa devetodnevnim krvarenjem u mozgu”, započela je svoju priču poznata glumica, koja je sada jedna od promotorica Inicijative za zdravlje mozga, kroz kampanju za žene.

Dala je i savjet svima: ako imate jaku glavobolju, morate odmah da odete u bolnicu. “Ja nisam otišla u bolnicu odmah, već trećeg, četvrtog dana svog moždanog udara. Većina ljudi umre. Imala sam jedan posto šanse da preživim do operacije”, navela je, dodajući da ni sami doktori jedan period nisu mogli da prognoziraju da li će preživjeti.

Navela je da nije nailazila na dovoljno razumijevanja u periodu oporavka, a da joj nije bilo lako ni da se ponovo vrati na veliko platno i u žižu javnosti.

”Bila sam tretirana na brutalno neljubazan način. Kako od drugih žena u mom poslu, tako do sutkinje koja je odlučivala o starateljstvu nad mojom djecom. Mislim da niko ne shvata koliko je moždani udar opasan za žene i šta je sve potrebno za oporavak. Meni je trebalo sedam godina”, rekla je glumica.

U vrijeme oporavka, Sharon Stone je prolazila kroz razvod od tadašnjeg supruga, novinara Phila Bronsteina, a trudila se i da održi filmsku karijeru.

”Svim sam se silama trudila da zadržim starateljstvo nad sinovima, trudila sam se normalno da funkcionišem, da radim. Morala sam da se preselim. Izgubila sam sve, svoj status u Hollywoodu”, prisjeća se glumica.

Navodi kako je i danas zahvalna Bernardu Arnaultu za koga kaže da ju je spasio jer joj je tada ponudio ugovor sa Diorom.

Sebe je, osvrćući se na taj period, uporedila sa princezom Dianom. ”I ona i ja smo bile popularne i slavne. Ona je umrla, ja sam imala moždani udar. I bile smo zaboravljene”, navela je Stone.

Glumica kaže da pazi na izgled i na zdravlje.

U ranijem intervjuu za New York Times, kako je prenio Dnevnik.hr, otkrila da ne jede vještački tretiranu hranu, ne pije kafu, da vrlo rijetko konzumira gazirana pića i alkohol, ali da se zato počasti mesom, tamnom čokoladom i bez imalo straha dodaje šećer u čaj ako to poželi. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,