Ponedjeljak, 20. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Severina izašla na binu i pročitala emotivni govor: “Nisam ustala iz kreveta četiri dana”

Preuzmite sliku

Severina Vučković posljednjih nekoliko dana prolazi kroz pravu agoniju, nakon što je Vrhovni sud Hrvatske odlučio da starateljstvo nad djetetom da njenom bivšem partneru Milanu Popoviću.

Vezano | Severina izgubila starateljstvo nad sinom

Severina je sinoć  nastupala na Jahorini. Iako prolazi kroz golgotu, pjevačica je blistala u bijelom odijelu, ali ne može se reći da je imala osmeh na licu.

Prije nego što je zapjevala, pročitala je potresan govor o svemu što joj se dešavalo.

“Moja obaveza, moja dužnost bila je da dođem ovede. Nisam ustala iz kreveta 4 dana. Onda sam ustala, morala se obući, našminkati, napraviti frizuru i pokloniti vam se”, počela je Seve i dobila aplauz od publike.

“Prije svega, pokloniti se svim malim i nemoćnim ženicama koje su mi dale snage… Kako mi je lijepo predsjednik Vrhovnog suda rekao, meni velikoj i moćnoj… Da ovih dana uopšte smognem snage ustati iz kreveta i ispratiti dijete u školu i da svima vama koji mi dajete neizmjernu ljubav pokušam lično se zahvaliti. Ne smijem biti nepoštena, moram zahvaliti i svim muškarcima. Posebno mojim kolegama sa scene. Moj inbox na Instagramu je pun. Mnoge od vas dijele sa mnom svoja iskustva, ima potresnih koja su me rasplakala i jako puno ih je baš iz BiH koje su žrtve nasilja institucija. Znam i za jedan slučaj iz Hercegovine, majku dve curice da idu ocu zlostavljaču, koji ih je obje silovao”, pročitala je Severina i dodala:

“Kažu da moramo ćutati i biti pokorni kad su djeca u pitanju. Ja sam ćutala uporno i pokorno, druga strana je pričala, a ja sam čekala i vjerovala hrvatskom pravnom sistemu, kao što to žene u Bosni vjeruju. Ćutala sam dok mi nisu prvi put oduzeli dijete. Od tada govorim o nepravdama sistema, o organizovanoj otmici djece kad su bogati i moćni očevi u pitanju. I ja neću stati, i nadam se da i vi, sve žene iz BiH nećete stati”, rekla je ona.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,