Petak, 1. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Quentin Tarantino priprema Django/Zorro film

Preuzmite sliku

Quentin Tarantino udružit će snage sa Jerrodom Carmichaelom kako bi napisali scenario za film baziran na stripu o herojima Djangu i Zorrou, javlja Collider.

Django/Zorro bit će nastavak velikoh holivudskog hita iz 2012. godine Django Unchained – kojeg je režirao Tarantino, a gdje je glavnu ulogu tumačio Jamie Foxx, prenosi N1.

Priča ovog filma dešavat će se nekoliko godina nakon događaja koji su ekranizovani u Django Unchained. Django je “lovac na glave”, a istovremeno postoji nalog za njegovim hapšenjem. Nakon što se skrasio sa suprugom Broomhildom u blizini Chicaga – ponovo ide na put, kako bi “poravnao račune” sa robovlasnicima.

Na svojim putešestvijama srest će se sa Diegom de la Vegom – slavnim Zorrom, maskiranim osvetniukom, a fascinirat će ga njegova neobična pojava i karakter. Ubrzo će Django postati Zorroov zaštitnik, a zajedno će ići u misije oslobađanja ljudi od ropstva.

Ovaj projekat prvi put je spomenut 2014. godine, kada su o njemu razgovarali Amy Pascal iz Sonyja i sam Tarantino.

Collider je javio da će Carmichael pomoći Tarantinu da adaptira scenario, a nije poznato da li će Sonyju pripasti produkcija i distribucija filma, kao što je to bio slučaj sa Django Unchained i posljednim Tarantinovim filmom – Once Upon A Time…in Hollywood.

Također, nije poznato da li će Tarantino uopće režirati film, jer je od ranije poznato da se on planira povući nakon svog 10. filma, ili će na ovom ostvarenju biti samo producent.

Carmichael je inače stand up komičar koji je kreirao The Carmichael Show, u kojem obrađuje vrlo osjetljive teme – poput rase i rasizma danas. Izvršni je producent Huluove serije Ramy, a pisao je scenario i za 48 Hours. On the Count of Three bit će njegov režiserski debi, gdje će i glumiti uz Christophera Abbotta. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,