Subota, 24. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Preminula mlada pjevačica: Nije uspjela pobijediti kancer po treći put

Preuzmite sliku

Britanska pjevačica Faye Fantarrow preminula je u 21. godini. Poznata pjevačica imala je kancer, a dva puta je pobijedila leukemiju, sa 8 i 13 godina.

Ipak u septembru 2022. godine dijagnostikovan joj je veoma rijedak tumor glioma na mozgu. Pjevačica je preminula u subotu, kod kuće okružena porodicom. Njen debi album “DB” producirao je poznati Dave Stewart, koji se povodom tragične vijesti i oglasio:

– Ne mogu da opišem riječima koliko sam bio razoren kada je, samo nakon što je prošlog ljeta provela nevjerovatno kreativno vrijeme na snimanju njenog debitantskog albuma, Faye otkrila da ima veoma agresivan tumor na mozgu – istakao je on, pa dodao:

– Faye je bila radost, puna zabave, smijeha i oštra kao žilet – prava umjetnica u svakom smislu. Bio sa sa njom i gledao je kako radi u studiju, to su trenuci koje nikada neću zaboraviti. Srećan sam što sam upoznao Faye i njenu mamu Pam, dvoje ljudi koji su se borili za njen opstanak. Bilo je i traumatično i lijepo svedočiti o njihovoj snazi i dostojanstvu, i tako mi je žao što je svijet bio svjedok Fayeine genijalnosti samo za tako kratko vrijeme. Ona je jedna od pravih velikana, junakinja u svojim tekstovima i melodijama. Volio sam je duboko.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,