Srijeda, 12. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Preminula je jedna od najljepših glumica svijeta

Preuzmite sliku

Glumačku scenu potresla je tužna vijest o smrti Anastasije Zavorotnjuk, koja je u 53. godini izgubila bitku s teškom i dugom bolesti. Tragične vijesti potvrdila je porodica glumice.

“Dragi prijatelji, nemoguće je shvatiti i vrlo teško pronaći prave riječi. Večeras nakon duže i teške bolesti preminula je naša Nastja. Zahvaljujemo svakome od vas koji ste joj iskreno željeli dobro, pomolili se za njeno zdravlje i vjerovali. Nastja je uvijek osjećala i cijenila vašu podršku. Mjesto i vrijeme ispraćaja bit će dodatno objavljeno večeras”, stoji ispod njezine fotografije na Instagramu.

Godine 1991. glumila je u svom prvom filmu, gdje je dobila ulogu Maše, a koji je napravljen prema romanu Vladimira Nabokova.

Strani mediji prelijepoj glumici su godinama tepali da je jedna od najljepših žena na svijetu, a u fokus javnosti došla je ulogom u seriji ‘My Fair Nanny‘. Osim u njoj, glumila je u više od 40 filmskih i pozorišnih uloga.

Zavorotnjuk je rođena 1971. u Astrahanu, kao kćerka poznate ruske umjetnice Valentine Borisovne Zavorotnjuk, zaposlene u lokalnom pozorištu mladih. Otac Jurij Zavorotnjuk radio je na televiziji, a Anastasia je očigledno ljubav prema glumi i umjetnosti naslijedila od roditelja. Osim glumom, proslavila se i nastupima u emisijama kao što su ‘Ples sa zvijezdama‘, ‘Ples na ledu‘ i ‘Ledeno doba’.

Udavala se tri puta. Prvi brak trajao je tek godinu dana, dok je u idućem pokušaju pronašla nešto više sreće. Naime, s drugim suprugom Dmitrijem Stiukovim otvorila je agenciju za nekretnine i imala troje djece. Međutim, niti taj brak nije potrajao, pa se udala i za umjetničkog klizača Petra Černiševa, s kojim je prije šest godina dobila kćerku Milu.

Samo godinu dana nakon poroda saznala je da boluje od raka mozga četvrtog stadija, a par mjeseci kasnije dijagnosticiran joj je najagresivniji tip raka, glioblastom.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,