Srijeda, 29. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pregledi rastu vrtoglavom brzinom: Mariah Carey spektakularno najavila dolazak Božića

Preuzmite sliku

Pjevačica Mariah Carey, tradicionalno najavljuje blagdansku sezonu putem svojih društvenih mreža.

Naime, ona je svom najnovijem videu, prelazi iz scene Halloweena 31. oktobra u božićnu atmosferu 1. novembra, označavajući početak blagdanske čarolije. Oko nje su statisti odjeveni u vesele božićne džempere, dok Mariah blista u crvenom kombinezonu.

Naravno, na pozadini svira njena kultna božićna pjesma “All I Want For Christmas Is You”. Snimak je postigla veliki uspjeh, s više od 24 miliona pregleda i preko pet miliona lajkova u samo osam sati.

@mariahcarey It’s…… TIME!!! 🎃🧊🎄 #MariahSZN ♬ original sound – Mariah Carey

Vrijedi spomenuti da je ova ikonična božićna pjesma, koju izvodi Mariah Carey, prvi put objavljena 29. oktobra 1994. godine.

Uprkos svojim godinama, pjesma je i dalje veoma popularna i svake godine obilježava početak blagdanske sezone. Prije samo dvije godine, uspjela se popeti na vrh Billboardove ljestvice najpopularnijih singlova Hot 100, što je impresivan uspjeh s obzirom na to da pjesma tada već ima gotovo 30 godina od objavljivanja.

“All I Want for Christmas Is You” je postala neizostavni dio božićnih proslava i jedan od najprodavanijih božićnih albuma svih vremena u Sjedinjenim Američkim Državama, s prodajom od više od 15 miliona primjeraka širom svijeta. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,