Srijeda, 17. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Predstavljamo: Film \”U ime sina\” (VIDEO)

DVDFRONT
Preuzmite sliku

U ime sina je film mladog bh autora Haruna Mehmedinovića koji živi i radi u Americi.

\"DVDFRONT\"Radi se o kratkometražnom igranom filmu koji je osvojio preko 20 međunarodnih priznanja te je bio nominiran i za prestižnu nagradu američke filmske akademije – Oscar.

U ime sina (In the Name of the Son) film je koji kod publike budi jake emocije, radnja filma inspirisana ratnim sukobima u Bosni i Hercegovini smještena je u Los Angeles.

Uloge u filmu su ostvarili: Sergej Trifunović, Jack Dimick, Elvedin Slipač i drugi.

Harun Mehmedinović je većinu svog djetinstva proveo u Sarajevu. Nakon završetka rata 1996. godine odselio se u Ameriku, gdje se počeo baviti grafičkim dizajnom. Za svoje radove dobio je nekoliko međunarodnih priznanja, uključujući i nagradu američkog Senata 1998. godine.

Prije sedam godina diplomirao je na kalifornijskom univerzitetu, gdje je studirao režiju i teatar. Dvije godine kasnije, magistrirao je režiju na američkom filmskom institutu, a njegov film \”U ime sina\” nagrađen je Franklin J. Schaffner nagradom za najbolju režiju.

Harun Mehmedinović danas se bavi: režijom, dizajnom i fotografijom nije krenuo stopama svoga oca a našeg sugrađanina Semezdina Mehmedinovića koji je poznati književnik.

Toplo vam preporučujemo da odvojite 20-tak minuta vremena i pogledate ovaj film, ukoliko to do sada već niste uradili. 

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: