Srijeda, 12. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

‘Prava Martha’ iz hit serije Baby Reindeer političaru poslala oko 300 mailova

Preuzmite sliku

“Prava” Marta iz serije “Baby Reindeer” Fiona Harvey, poslala je političaru i članu britanskog parlamenta seru Keiru Starmeru ukupno 276 poruka u razdoblju od osam mjeseci uključujući žestoke napade na njega i njegovu porodicu.

U mailovima ga je nazivala „glupim dečkom“ i „beskorisnim advokatom“, a za njegovu suprugu Victoriju Starmer je rekla kako izgleda „očajno“. Svaki mail je potpisala sa: „Poslato sa mog iPhona“, upravo kako je prikazano i u hit seriji „Baby Reindeer“. Jedan od mejlova je imao čak 1.420 riječi, a u njemu je opisivala kako je laburistički kabinet „pun idiota“.

„Kir prestani da se*eš, ti glupi mali dječače. Izabran si za vođu. Nisam stranka i u roku od dva minuta dobijam mail u kojem me stambeni pravobranitelj naziva rasistom. Već sam se žalila na tebe povjereniku za standarde koji takođe ne radi ništa. Od sada ću se žaliti na najmanju sitnicu. Tvoj život neće biti vrijedan življenja“, napisala mu je u jednom mailova.

Ona je opozicionom političaru poslala i fotografije smeća i pisala: „Prljavo je kao u kući Starmera“, a poruke je slala i članovima veća Camdena.

Negirala je tvrdnje iz serije

Inače, „Baby Reindeer“ prati komičara Donija Dana i njegov odnos sa uhoditeljkom Martom, a snimljen je po istinitoj priči Richarda Gaada, koji u seriji tumači glavnu ulogu. U seriji je prikazano da je njihov odnos započeo u kafiću u kojem je on radio, a nakon što je častio pićem, Marta je krenula da ga uhodi. Slala mu je brojne mejlove, pojavljivala mu se na vratima, pravila mu probleme, a kasnije je i završila u zatvoru.

Međutim, Fiona se prošle nedjelje pojavila u emisiji Piercea Morgana i negirala događaje iz serije, te je istakla da će tužiti Netflix zbog serije. Rekla je kako je komičara vidjela samo tri puta i da mu je poslala nekoliko poruka u šali, negirajući da mu je poslala 41.000 mejlova, kako je prikazano u seriji. (Index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,