Srijeda, 17. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Poznata glumica iz “Očajnih kućanica” izrazila podršku Palestincima

Preuzmite sliku

Američka glumica Marcia Cross u ponedjeljak je izrazila duboku solidarnost i saosjećanje s teškom situacijom palestinskog naroda u Pojasu Gaze, prenosi Anadolu.

Cross, poznata po ulozi u popularnoj TV seriji “Desperate Housewives” (“Očajne kućanice”), pitala se na Instagramu kako neki ljudi mogu ostati ravnodušni ili šutjeti o tome kroz šta palestinski narod sada prolazi.

Borim se da shvatim kako da živim među ljudima s očima koje ne suze, srcima koja se ne trzaju i glasovima koji šute. Nema riječi za užas koji se pojavio i koji se pušta“, napisala je Cross, dodavši emotikon slomljenog srca i zastavu Palestine.

  • Od početka razornog napada Izraela na Gazu, u mnogim američkim državama i širom svijeta održavaju se skupovi na kojima se zahtijeva prekid vatre i kritikuje američka podrška smrtonosnom napadu Izraela na Gazu.

    Po tužbi za genocid koju je pokrenula Južnoafrička Republika, Međunarodni sud pravde je 26. januara presudio da se Izrael mora suzdržati od bilo kakvih radnji povezanih s ubijanjem, napadima i uništavanjem stanovnika Pojasa Gaze i poduzeti sve mjere da spriječi genocid.

    Međutim, izraelske snage i dalje nastavljaju s napadima na Pojas Gaze.

    U napadima za genocid optuženog Izraela na Pojas Gaze dana ubijena su 28.473 Palestinca.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje