Ponedjeljak, 27. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pojavio se u samo jednom filmu prije 25 godina, a još zarađuje od te uloge…

Preuzmite sliku

Glumac Reece Thompson otkrio je da još zarađuje od filma “Titanic”, u kojem je glumio kada mu je bilo samo pet godina.

Bivši dječji glumac Reece Thompson najzapaženiju ulogu ostvario je prije 25 godina u jednom od najnagrađivanijih filmova svih vremena.

Kao petogodišnjak pojavio se u kultnom Titanicu, u kojem je glumio irskog dječaka iz niže klase koji se sa svojom majkom i sestrom ne uspijeva ukrcati na čamce za spašavanje i napustiti brod koji tone, prenosi Dnevnik.hr.

 • No usprkos tragičnoj sudbini njegova lika, Reeceu se ova uloga dugoročno isplatila jer je otkrio kako i danas zarađuje od uloge, za koju je tada bio isplaćen oko 30 hiljada dolara.

  “Još dobijam novac zbog Titanica, tu i tamo mi zna doći ček s iznosima od 100 ili 200 dolara i to je uvijek lijepo iznenađenje”, kazao je za Business Insider Reece, koji se nakon te uloge povukao iz glume i sada radi kao direktor marketinga u jednom skijaškom odmaralištu u Utahu.

 • Karijeru je započeo kao dječji model, a kada je pobijedio na jednom natjecanju, potpisao je ugovor s agentom za talente, koji mu je pronašao ulogu u Titanicu.

  “Mami se svidjela ideja da se okušam kao glumac i odlučili smo probati jer smo mislili kako nemamo što izgubiti”, kazao je Thompson, koji danas nimalo ne žali zbog te odluke.

  Film “Titanic” s Leonardom DiCaprijom i Kate Winslet u glavnim ulogama 1997. godine je zaradio više od dvije milijarde dolara te je osvojio čak 11 Oscara(Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , , , ,