Utorak, 28. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Patolog odgodio objavljivanje uzorka smrti Matthewa Perryja, traži dodatnu istragu

Preuzmite sliku

Utvrđivanje tačnog uzroka smrti američkog glumca Matthewa Perryja u njegovom domu zahtijevat će dodatnu istragu prije donošenja konačnog zaključka.

Nije bilo očitih znakova traume, potvrdio je glasnogovornik policije Los Angelesa za KCAL News.

Autopsija je dovršena u nedjelju, prema Uredu medicinskog istražitelja okruga Los Angeles, a čekaju se toksikološki nalazi. Medicinski istražitelj ažurirao je svoj internetski zapis za Perryja u nedjelju poslijepodne, navodeći uzrok njegove smrti kao “odgođen”.

“U slučajevima kada se uzrok smrti ne može utvrditi u vrijeme obdukcije, izdat će se odgođena potvrda dok se ne završe dodatne analize”, navodi se u smjernicama patologa LA-a.

“Provedena je obdukcija, ali istražitelji čekaju rezultate toksikoloških izvještaja kako bi utvrdili Perryjev uzrok smrti”, rekao je Ured medicinskog istražitelja za CNN u nedjelju. Takvi izvještaji mogu potrajati sedmicama.

Istražitelji planiraju upotrijebiti toksikološke izvještaje kako bi utvrdili jesu li neke strane supstance mogle pridonijeti Perryjevoj smrti. Odjel za pljačke i ubistva policije Los Angelesa istražuje Perryjevu smrt, ali izvor iz policijskih snaga rekao je CNN-u da se ne sumnja na nedjelo.

Podsjećamo, Matthew Perry pronađen je mrtav u jacuzziju u svom domu. Imao je 54 godine, piše Index.hr.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje