Nedjelja, 3. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Otac Jeffreyja Dahmera navodno planira tužiti Netflix

Preuzmite sliku

Lionel Dahmer, otac zloglasnog američkog ubice Jeffreyja Dahmera, navodno razmišlja o tome da tuži Netflix zbog njihove serije Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story.

Lionel je, prema pisanju medija, uzrujan jer ga niko iz Netflixa nije kontaktirao o seriji koja je po izlasku na platformu stekla ogromnu popularnost. Jeffreyjev otac tvrdi da Netflix nikad nije tražio dopuštenje za korištenje snimaka pravnog tima njegova sina.

Dahmer, koji živi u ruralnom dijelu Ohija, od početka snimanja Netflixovih serija nije ništa želio komentarisati, ali navodno je postao nervozan od kad su se na njegovom posjedu pojavili obožavatelji njegova sina.

“Iz svega što sam vidio i čemu sam osobno svjedočio, Lionela niko nije kontaktirao u vezi niti jedne od navedenih serija na Netflixu. Porazgovarao sam s nekoliko advokata, ali i s njegovim izdavačem u vezi cijelog haosa koji se trenutno odvija i priča koje smo vidjeli.

Lionel i njegov opunomoćenik prikupljaju informacije i razmatraju moguću tužbu protiv produkcijskog tima, a možda i samog Netflixa jer nisu pokazali nikakvu brigu za Lionelovu dobrobit“, ispričao je pomoćnik Lionela Dahmera.

Lionel Dahmer 1994. objavio memoare u kojima govori o sinu

Podsjećamo, Jeffrey Dahmer ubio je i raskomadao 17 muškaraca i mladića. Zbog stravičnih ubistava uhićen je 1991. godine. Njegov otac je 1994. godine objavio memoare pod nazivom A Father‘s Story u kojima govori u svom sinu. Naveo je da prije samog hapšenja nije znao da mu je sin ubica.

Jeffreyja Dahmera je nekoliko mjeseci nakon izlaska knjige u zatvoru na smrt pretukao drugi zatvorenik Christopher Scarver. (Index)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,