Subota, 25. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Otac Angeline Jolie razočaran zbog njene podrške Palestini, optužio je da širi laži na mrežama

Preuzmite sliku

Otac Angeline Jolie, Jon Voight, kazao je kako je razočaran stavovima svoje kćerke o ratu između Izraela i Hamasa i optužio je da širi “laži” na društvenim mrežama.

Angelina Jolie, glumica i nekadašnja specijalna izaslanica Visokog povjerenstva UN-a za izbjeglice, nedavno je podijelila objavu u kojoj je prozvala svjetske lidere jer “Gaza postaje masovna grobnica” te je i njih proglasila saučesnicima u zločinima.

Kao odgovor Voight je podijelio video u kom je kazao da je “razočaran što njegova kćerka nema razumijevanja za Božiju čast, Božiju istinu” te je poručio da “Izraelska vojska mora zaštiti svoje tlo”.

U opisu videa napisao je “istina i laž” sugerišući da upravo njegova kćerka širi laži te je u nastavku poručio: “Ovdje se radi o uništavanju historije Božije zemlje – Svete zemlje – zemlje Jevreja. Ovo je pravda za Božiju djecu svete zemlje”.

Glumac je također osudio Hamasov teroristički napad kazavši: “Izrael je napadnut neljudskim terorom nad nedužnim bebama, majkama, očevima, bakama i djedovima. Ove životinje žele zbrisati Jevreje, kršćane”.

Na kraju videa Voight je pozvao ljude da “priznaju da Hamas uništava njihov vlastiti narod, a ne Izrael”.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje