Ponedjeljak, 26. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Oglasio se pjevač koji je nastupao na potopljenom splavu: Samo je rečeno da moramo odmah napustiti splav

Preuzmite sliku

Splav “Freestyler” u Beogradu evakuisan je tokom proslave dočeka Nove godine jer je počeo tonuti zbog preopterećenja, a sada se oglasio i pjevač Relja Popović koji je nastupao na tom splavu.

“Dragi moji ljudi. Prvo da vam čestitam Novu godinu i poželim puno sreće, zdravlja i mira. Kao što do sada u svemu što sam radio nije bilo mjesta senzacionalizmu, želio bih da ga nema ni sad”, započeo je svoju objavu na Instagram storyju.

Vezano | Kako izgleda potonuli splav jutro nakon incidenta

“Kao što znate, sinoć sam nastupao na beogradskom splavu ‘Freestyler’. Tokom pauze nakon prvog bloka rečeno nam je da moramo odmah napustiti splav i da je u toku evakuacija. Kad smo izašli vidjeli smo da splav tone. Žao mi je što nismo proveli cijelu večer onako kako je planirano i onako kako smo ga započeli, u dobroj atmosferi. Ipak, sretan sam što su svi sigurno evakuirani, što su svi živi i zdravi i nepovrijeđeni”, zaključio je svoju objavu.

  • Podsjećamo, poznati splav je oko jedan sat poslije ponoći počeo tonuti, a po svemu sudeći bio je preopterećen. Kako sz za tamošnje medije ispričali očevici, koji su na ovom splavu dočekali Novu godinu, na splavu je bila tolika gužva da, kako kažu, “nije moglo da se diše”.

    Kako je Tanjugu rekao jedan od pripadnika policije, splav je počeo da tone jer je na njemu bilo mnogo više ljudi nego što zapravo može da primi. Prema pisanju medija, lakše je povrijeđena jedna djevojka.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje