Ponedjeljak, 22. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Oglasila se Kesingtonska palača: Prokomentarisala glasine o Kate

Preuzmite sliku

U januaru je kraljevska porodica objavila da će princeza od Walesa uzeti pauzu od javnog života do Uskrsa, jer se oporavlja od planirane operacije abdomena.

Također su zamolili da se u tom razdoblju poštuje njena privatnost, piše Vogue.

“Nada se da će javnost razumjeti njezinu želju da održi što više normalnosti za svoju djecu”, rekla je tada Kensingtonska palača, prenosi Tuzlanski.ba.

Međutim, u proteklih 48 sati, teorije zavjere o tome gdje se nalazi Kate Middleton mahnito su se dijelile na X-u.

Mnogi su bili duhoviti (poput onih koji su pretpostavljali da je na katastrofalnom iskustvu Willyja Wonke u Glasgowu), međutim, neki su imali zlokobniji ton, nagađajući da je princeza “nestala” ili da kraljevska porodica skriva pravi razlog njezine odsutnosti iz javnosti život.

Kensingtonska palača danas je ponovila svoju izvornu izjavu:

“Bili smo vrlo jasni od samog početka da je princeza od Walesa vani do Uskrsa i da će Kensingtonska palača davati novosti samo kada nešto bude značajno.”

Također su dodali da je ona “dobro”.

Hoće li ovo smiriti trenutno internetsko ludilo? Nejasno je. Cijeli je bijes izazvao nakon što se princ William neočekivano povukao s komemoracije svom kumu, grčkom kralju Konstantinu, zbog, kako je opisano, “lične stvari”.

Šta je tačno bila lična stvar, ostalo je nejasno – što je uzrokovalo bujanje tračeva na društvenim mrežama, što je zauzvrat inspiriralo lavinu nečuvenih komentara i memeova.

Čini se da bi se voda mogla smiriti tek nakon 31. marta , kada bi se princeza trebala vratiti svojoj kraljevskoj ulozi. 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje