Srijeda, 21. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Obradom vlastitog hita “Nervozni poštar” pjesmu posvetio Džeki

Preuzmite sliku

Bosanskohercegovački bend “Nervozni poštar” objavio je ovih dana najnoviju pjesmu, a posvetio ju je najboljem bosanskohercegovačkom nogometašu Edinu Džeki.

Riječ je o obradi poznatog hita “Zvali su ga lepi Zajko” grupe “Nervozni poštar”, a pjesma je nazvana “Džeko, majstore” i govori o našem Dijamantu.

Pjesma je objavljena prije dva dana i već je privukla pažnju publike, čini se da je pjesma pun pogodak, jer je uspjela da spoji obožavatelje muzičke grupe sa obožavateljima bh. nogometaša.

Muziku i tekst potpisuje Fadil Šabović, dok su na aranžmanu radili Almir Ajanović i Damir Bečić. Pjesmu je otpjevao Nusret Doličanin.

Edin Džeko ima 37 godina i rekorder je po broju nastupa (133) i golova (65) u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine. Trenutno nastupa za Fenerbahce, a u karijeri je igrao i za Željezničar, Teplice, Usti nad Labem, Wolfsburg, Manchester City, Romu i Inter.

“Nervozni Poštar” je sarajevska žanrovski hibridna muzička grupa koju je početkom osamdesetih godina prošlog vijeka osnovao Fadil Šabović, spojila je dva naizgled nespojiva žanra – folk i rock'n'roll, pa su mnogi njihovu muziku nazivali folk'n'rollom.

Publika je pjesmu dočekla srčano, te na platformi YouTube, iako je objavljena prije samo dva dana broji više od sto komentara i nekoliko desetina hiljada pregleda.

Među komentarima se nalazi oduševljena publika sa riječima:

“Koliko volim sve sto su radili. Tako mi je drago da se vraćaju na muzičku scenu. Sretno momci.” ; “Bravo legende!” ; “Nervozni Poštar je konstantno u vrhu kada je riječ o kvalitetnoj glazbi. SRETNO MOMCI!”

Pored hvalospjeva muzičkoj grupi u komentarima se redaju i pozitivni i ponosni komentari o našem Dijamantu, poput:

“Neka ovaj video bude podsjetnik koliko je Džeko bio važan za svaki tim u kojem je igrao. Legenda! bravo za pjesmu i NP.” (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje