Srijeda, 22. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Obožavatelj filma tvrdi da je otkrio detalj koji objašnjava kako je Kevin ostao “Sam u kući”

Preuzmite sliku

Božićni klasik “Sam u kući”, prvi put je emitiran prije trideset godina. Mali je broj onih koji ga makar jednom nisu pogledali, ako ne i više puta. Upravo jedan takav obožavatelj tvrdi da je uočio bitan detalj iz filma, koji objašnjava mnogo toga.

Naime, priča filma “Sam u kući” govori o osmogodišnjem Kevin McCallister koji ostaje sam kod kuće na Božić, kada njegova obitelj krene na putovanje u Francusku i slučajno ga ostavi za sobom. Osim što je apsolutno sam u velikoj kući, pred njim se rađa novi izazov – dvojica provalnika koji ga žele opljačkati.

Postavlja se pitanje kako su ga roditelji zapravo mogli zaboraviti, a odgovor na to pitanje navodno ima obožavatelj koji tvrdi da je film pogledao više od pedeset puta.

 • On navodi da je odgovor na samom početku, u sceni gdje se Kevin i njegov stariji brat prepiru, te slučajno proliju piće po avionskim kartama i pasošima.

  Kevinov otac ulazi i čisti nered s nekoliko papirnatih salveta koje potom baca u kantu. U jednom kratkom kadru prikazan je sadržaj kante za smeće, a među pogužvanim salvetama nalazila se i Kevinova karta. Kad je porodica bila na aerodromu, majka ih je prebrojala, a umijesto Kevina, među obitelj se uvukao mali dječak koji se igrao u njihovoj blizini, tako da je broj članova porodice odgovarao, prenosi 24sata.hr.

  To, navodi obožavatelj, objašnjava kako su ga uspjeli zaboraviti i ne shvatiti da im je dijete ostalo kod kuće.

  “Gledam “Sam u kući” 50. put i nikada nisam primijetio da u početnoj sceni, kad se u kuhinji dogodi tučnjava, Kevinova karta završi u kanti za smeće. Ko bi znao?”, napisao je jedan korisnik na Twitteru, a s njim su se mnogi složili. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,