Nedjelja, 3. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Objavljena lista najljepših muškaraca 2022. godine, prvo mjesto zauzeo britanski glumac

Preuzmite sliku

Posljednjih godina popis je prikupio preko 12 milijardi impresija na društvenim mrežama i stotine miliona pregleda.

Općenito se smatra međunarodno najpriznatijim i najprestižnijim popisom te vrste. Britanskog glumca Hanryja Cavilla, koji je zauzeo prvo mjesto na listi, opisali su kao gracioznog, elegantnog, originalnog, odvažnog, staloženog i strastvenog.

Drugi na listi je reper, plesač i pjevač grupe Stray Kids Hwang Hyunjin. Slijede Timothee Chalamet, Chris Hemsworth, pjevač Keung To, glumac Lucien Laviscount, pjevač Kim Tae Hyung, Vinner Hacker, plesač Ni-Ki, Dean Schneider…

Popisu je priznalo i zahvalilo više od 600 slavnih osoba koje su tokom godina bile uključene na popise. Za razliku od većine drugih godišnjih ljestvica ljepote, popis 100 najljepših lica nije takmičenje u popularnosti. Ne radi se o najzgodnijoj ili najpoznatijoj slavnoj osobi. Umjesto toga, popis pokušava informirati i proširiti javno mnijenje, umjesto da ga odražava.

Popis predstavlja nova lica u zemljama do kojih inače ne bi došli. Nezavisni kritičari pretražuju nadugo i naširoko, slušajući mnoge milione prijedloga koje je javnost podnijela u proteklih nekoliko desetljeća, a zatim sastavljaju popis koji predstavlja moderni ideal svjetske ljepote. Estetska savršenost samo je jedan od kriterija. Gracioznost, elegancija, originalnost, odvažnost, strast, klasa, staloženost, sve to utjelovljeni u sjajnom licu.

TC Candler bira 100 lica od približno 160.000 slavnih osoba. To je nezahvalan zadatak, jer se niti jedan pojedinac nikada neće složiti sa svim izborima. Na godišnjoj listi zastupljeno je preko 50 zemalja. Čini se da taj broj raste svake godine kako učestvovanje javnosti raste i širi se. (Azra.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje