Petak, 24. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Novi otkačeni trend: Svijet je poludio za ovim čizmama

Preuzmite sliku

Stigao je novi otkačeni, za nekog bizaran trend, a za neke oduševljene. Osvojio je holivudske zvijezde, a zatim i svijet – „velike crvene čizme“ koje je kreirao njujorški umjetnički kolektiv MSCH.

Oni su poznati po historiji ismijavanja potrošačke kulture – a paradoksalno, često imaju najprodavanije komade. Slike crvenih čizama, za koje se očekuje da uskoro budu u prodaji, proširile su se društvenim mrežama i šokirale ljude svojim apsurdnim izgledom – a već ih šetaju poznati.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Barclays Center (@barclayscenter)

Raniji „projekti“ kojih su se dosjetili MSCH su kolonjska voda koja miriše na WD-40, kao i Birkenstock papuče napravljene od Hermes Birkin torbi.

Najnovije čizme kolektiva su u obliku AirPod-a, okrugle su i glatke — „kao da je par MoonBoots čizama napunjen botoksom“. Više liče na ideju cipele nego na samu cipelu, piše NY Times.

„Velike crvene čizme stvarno nisu oblikovane kao stopala, ali su izuzetno oblikovane kao čizme“, rekao je brend u saopštenju za javnost.

MSCH je odbacio ideju da su čizme šala. Oni su samo nastavili poigravanje sa estetikom ružnog i nepraktičnog, kao što su ranije uradile modne kuće Balenciaga ili Alexander McQueen.

Čizme zahvaljujući influenserima već postaju viralne, a cijena im je 350 dolara.

Par velikih crvenih čizama stigao je na prag Stiva Nata (25), YouTubera u u Philadelphiji. On ih je odmah isprobao za svoju publiku.

„Pokušao sam da hodam u njima, čak sam pokušao da uskočim u njih“, rekao je on, dodajući da se u čizmama zaista osjeća kao lik iz crtanog filma. (magazine.oxstreet.com)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje